Kategorie receptů
- Autor: afrais
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Olej olivový | 7 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 100 |
Brambory zimní | 200 |
Mrkev | 120 |
Česnek | 5 |
Cibule | 70 |
Dochucovadla:
sůl, kari, zázvor, kmín, petrželka
Energetická hodnota celkem: 2617 kJ
Bílkoviny (g): 30,
Tuky (g): 8,
Sacharidy (g): 107,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 26,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 1309 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 53.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na trošce oleje bleskově osmahneme kmín, kari a trochu zázvoru. Oloupeme cibuli a česnek, nakrájíme (česnek můžeme nechat v kuse a hodit stroužek jen do oleje na ovonění) a přidáme. Oškrábeme brambory a mrkev, nakrájíme na kostičky, přidáme na olej. Přihodíme opláchnutou červenou čočku, kratičce promícháme a zalijeme vývarem. Necháme bublat do změknutí surovin a zahuštění. Dochutíme petrželí, solí, případně ještě česnekem podle chuti a podáváme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.