Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Krůtí prsa v jogurtové marinádě

Zpět
  • Autor: ivana.cirmanova
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 7.00

Ingredience

Dochucovadla:

Pepř, sůl, tandoori masala, popř. grilovací koření na kuře

Energetická hodnota celkem: 12941 kJ

Bílkoviny (g): 289, Tuky (g): 81, Sacharidy (g): 286, SAFA (g): 21, Cukry (g): 50, Vláknina (g): 43, Sůl (g): 9

Energetická hodnota na 1 porci: 1849 kJ

Bílkoviny (g): 41.3, Tuky (g): 11.6, Sacharidy (g): 40.9, SAFA (g): 3, Cukry (g): 7.1, Vláknina (g): 6.1, Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

Namícháme si marinádu z jogurtu, 28 g olivového oleje, drceného česneku, pepře, směsi tandoori masala a soli (lze přidat i grilovací koření na kuře nebo jiné oblíbené koření). Krůtí prsa nakrájíme na centimetrové plátky, vložíme do marinády a necháme je alespoň jeden den odležet v lednici. Rozpálíme troubu na 200 stupňů. Zapékací misku vymažeme asi 7 gramy olivového oleje, vložíme prsa (měla by mít pokojovou teplotu) a dáme asi na 15 min péct. Mezitím uvaříme v páře nebo ve vodě fazolky (3-5 minut), na pánvi opečeme slaninu na kostičky, smícháme s fazolemi a osolíme. Jakmile se prsa upečou, vložíme do trouby chléb naan (má ho třeba Marks and Spencer), pečeme asi 5 minut. Naservírujeme prsa, fazolky a naan a podáváme. Místo fazolek a naanu lze jíst i s rýží a červenou paprikou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 12. 2013 12:13
Trochu jsem recept zjednodušila - pouze osolené - ale bylo to výborné.

Naši partneři