Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Znojemská hovězí omáčka

Zpět
  • Autor: Boruv.ka
  • Doba přípravy (min.): 70
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř, masox ( nemusí být )

Energetická hodnota celkem: 11601 kJ

Bílkoviny (g): 204, Tuky (g): 168, Sacharidy (g): 97, SAFA (g): 50, Cukry (g): 14, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 7

Energetická hodnota na 1 porci: 967 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 8.1, SAFA (g): 4.2, Cukry (g): 1.2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

Recept není úplně můj, ale inspirovala jsem se jím a trochu ho poupravila. Takže: Hovězí maso očistíme a prošpikujeme slaninou / část si necháme do omáčky /, osolíme, opepříme a na oleji zprudka a krátce opečeme ze všech stran. Maso vyjmeme na talíř. V kastrolu osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli do zlatohněda. Podlijeme trochou horké vody (asi 250 ml) a tzv. „odrestujeme“ – cibule tak chytne jednotnou hnědou barvu, poté zaprášíme / použila jsem špaldovou / moukou, osmahneme, opět podlijeme vodou (asi 800 ml) vody, přidáme lžíci hořčice / nemusí být /, vložíme maso a pod pokličkou dusíme doměkka. Nebo uvaříme v papiňáku 50 minut, doba vaření se tím výrazně zkrátí. Mezitím si uvaříme vejce natvrdo a nakrájíme na malé kousíčky. Druhou část špeku nakrájíme na kostičky a vypečeme, do tohoto základu vložíme na malé kostičky nakrájené kyselé okurky, orestujeme. Vše včetně vejce ( ale to nemusíte vůbec dávat ) vsypeme do omáčky a podle potřeby ještě dosolíme, dopepříme. Podáváme s rýží či jinou přílohou, ale v rámci dietního režimu bude rýže asi nejvhodnější.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

31. 05. 2013 17:18
Hm, tu si pamatuji, také bych si ji dala :-)))

Naši partneři