Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Rizoto

Zpět
  • Autor: GrMagdalena
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

koření na maso - Vitana: Pečené kuře (2 lžičky)

Energetická hodnota celkem: 8268 kJ

Bílkoviny (g): 142, Tuky (g): 25, Sacharidy (g): 284, SAFA (g): 8, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 17, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 2067 kJ

Bílkoviny (g): 35.5, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 71, SAFA (g): 2, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Osmažím na másle nebo oleji cibulku a mraženou zeleninu (na jakou máme zrovna chuť) a popřípadě bylinky. To z hrnce po osmažení vyjmu a odložím na pozdější použití. Rýže se musí nechat zhruba 5 minut osmažit na másle nebo olivovém oleji ve větším hrnci. Rýže se musí důkladně promíchávat. Ke konci smažení se přidá cibule a ostatní předem osmažené ingredience. Pak se teprve do rýže přidá ne příliš slaný vroucí masový vývar. Masový vývar, popřípadě víno, se opakovaně dolévá po částech tak, aby se vždy téměř veškerá tekutina absorbovala či odpařila. Nesmíme zapomínat na nepřetržité promíchávání směsi. Rýže by měla být tímto způsobem hotová za 20 minut. Je vhodné ji od patnácté minuty vaření ochutnávat, abychom získali rýži "al dente". Poté se do ní zamíchají ostatní ingredience - maso, houby, strouhaný sýr, ...

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři