Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarohové knedlíčky s hruškovým přelivem

Zpět
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, skořice

Energetická hodnota celkem: 4216 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 163, SAFA (g): 9, Cukry (g): 58, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1405 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 6, Sacharidy (g): 54.3, SAFA (g): 3, Cukry (g): 19.3, Vláknina (g): 3.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Tvaroh utřeme s žloutkem, špetkou soli a postupně zapracujeme krupici. Necháme 30 minut v lednici odpočinout, tvoříme malé knedlíčky cca 3cm (jen rukama namočenýma ve vodě) a vaříme cca 8 minut. Na másle rozpustíme cukr necháme trochu zkaramelizovat, přidáme kompotované hrušky i s nálevem a svaříme. Ochutíme skořicí, Neuvařené knedlíčky se dají zamrazit a zmrazené pak uvařit, obměna přelivu je na Vás - jahody, maliny, borůvky, povidla, džem, ale pozor jelikož nejsou sladké dají se jíst i naslano třeba se zelím a kouskem šunky.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 05. 2013 12:53
Opravdu univerzální knedlíčky s obsahem bílkovin.

Naši partneři