Sledujte nás:

Všechny recepty STOB najdete také v programu Sebekoučink!

Sušená treska s cibulí a olivami

Zpět
  • Autor: STOB
  • STOB recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

bobkový list, tymián, chilli

Energetická hodnota celkem: 6288 kJ

Bílkoviny (g): 129, Tuky (g): 51, Sacharidy (g): 131 SAFA (g): 9 Cukry (g): 35 Vláknina (g): 28 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1572 kJ

Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 12.8, Sacharidy (g): 32.8 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 8.8 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 2

Postup přípravy

Všechny suroviny kromě oliv dáme do Zepter nádoby. Přiklopíme poklicí a vaříme na mírném ohni zhruba 10 minut. Teplotu kontrolujeme podle tepelné regulace na poklici Zepter Syncro-Clik. Vypneme zdroj ohřevu a před odklopením poklice stiskneme červený knoflík. Vyjmeme tresku a uložíme na teplé místo. Suroviny v nádobě rozmícháme na omáčku. Do omáčky přidáme olivy. V grilovací nádobě Zepter Quadra krátce opečeme krajíčky chleba. Plátky tresky podáváme s omáčkou a chlebem. Místo sušené tresky můžeme použít filety z jiných ryb, například z halibuta, lososa, okouna, atd. Můžeme také použít rajčatové pyré. Více o zdravém vaření v nádobí Zepter na www.zepterclub.cz

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

18. 08. 2014 22:47
Ahoj, máme obchod s portugalskými delikatesami a nedávno jsme začali, částečně i pro vlastní potřebu, vozit výbornou sušenou tresku. Před vařením se musí na několik dní naložit do vody, aby se odsolila a nabrala původní vlhkost a rozměry. Výsledek je dokonalý a věřím že i cena je přijatelná. http://www.umporto.cz/cs/13_mar-salgado
01. 06. 2013 00:18
Nádobí Zepter nemám.Musím se s ním nejdříve seznámit.
31. 05. 2013 08:54
to slunicko,díky za pochvalu,aby Vás ta doprava vyšla co nejlépe,máte možnost přihodit k rybám i mraženou zeleninu,od příštího týdne ze stejného důvodu zařadíme i mražené kuřecí prsní řízky.bohužel budou jen ve dvoukilogramovém balení,abychom udrželi pro Vás prima cenu
31. 05. 2013 08:49
to jelinka:čerstvé ryby u nás opravdu neseženete,drtivá většina je rozmražených.je to technicky neproveditelné,lodě plují na loviště několik dní,několik dní loví a zase plují zpět.další problém představuje systém distribuce přes centrální sklady.který spolkne další čas a nutná přeprava z přístavu sem.rozmražování ryb je problém i v ostatních zemích EU.pokud si koupíte tresku obecnou,zamraženou na moři,ručím Vám za to,že zklamaná nebudete.jen je potřeba dát pozor na to,aby opravdu byla zamražená na moři,hned po výlovu a bez přidané vody.
30. 05. 2013 23:21
mohu potvrdit - ryby na www.bonfood.cz jsou výborné, chystáme ve spolupráci s touto firmou, která opravdu rybám rozumí, seriál o rybách a i pro členy stobklubu budou možná nějaké výhody
20. 05. 2013 11:37
Děkuji za pěkný recept, vyzkouším.
19. 05. 2013 15:59
Pokud jsi z Brna tak Ocean48.
16. 05. 2013 15:53
Dobre ryby maji zde http://bonfood.cz/ sice doprava je hodne draha, ale zase cena ryb je hodne levna, takze kdyz s to clovek propocita, tak se to urcite vyplati :)
16. 05. 2013 08:37
Škoda, že u nás nešeženu čerstvou tresku

Naši partneři