Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Ovesné hrudky se sušeným ovocem

Zpět
  • Autor: Marcelah
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 40.00

Ingredience

Dochucovadla:

1/2 až jedna lžička skořice (podle chuti)

Energetická hodnota celkem: 7032 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 108, Sacharidy (g): 137, SAFA (g): 20, Cukry (g): 104, Vláknina (g): 26, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 176 kJ

Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 2.7, Sacharidy (g): 3.4, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 2.6, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Ovesné vločky zalijeme vodou, olejem a javorovým sirupem. Promícháme a necháme asi hodinu stát, aby se vločky důkladně namočily. Přidáme na kousíčky nakrájené sušené švestky, přisypeme slunečnicová semínka a hrubě nasekané oloupané mandle. Ochutíme lžičkou skořice a nahrubo nastrouhanou 70 % čokoládou (nemusí být a ušetříme 452 kJ). Důkladně ještě jednou prohněteme a pomocí lžíce tvoříme malé kopečky na plech vyložený pečicím papírem. (2 plechy po dvaceti kusech). V rozehřáté troubě pečeme asi 25 minut při 170°C.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

28. 09. 2017 22:17
Podobné sušenky peču.

Naši partneři