Kategorie receptů
- Autor: jarkubka
- Uživatelský recept
- Porce: 25.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka pšeničná polohrubá | 500 |
Vejce celá průměr | 110 |
Vlašské ořechy | 200 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 218 |
Med | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 18 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 500 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 100 |
Energetická hodnota celkem: 22520 kJ
Bílkoviny (g): 108,
Tuky (g): 244,
Sacharidy (g): 684,
SAFA (g): 38,
Cukry (g): 291,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 901 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 9.8, Sacharidy (g): 27.4, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 11.6, Vláknina (g): 2.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
do teplého mléka rozmícháme olej a med a po zchládnutí na pokojovou teplotu přidáme vejce a ořechy. Pečeme ve vymazané a vysypané formě na 150 asi 50 minut
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.