Kategorie receptů
- Autor: Tereza.Cisarova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 12.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Hera | 80 |
Reveň | 280 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 230 |
Mouka pšeničná polohrubá | 230 |
Vejce celá průměr | 220 |
Dochucovadla:
špatka soli do bílků před šleháním
Energetická hodnota celkem: 10764 kJ
Bílkoviny (g): 52,
Tuky (g): 82,
Sacharidy (g): 404,
SAFA (g): 36,
Cukry (g): 230,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 897 kJ
Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 33.7, SAFA (g): 3, Cukry (g): 19.2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Reveň oškrábeme a nakrájíme na tenté plátky a připravíme si drobenku: do 80g hery zapracujeme 100 g cukru a 100 g mouky - rozemneme v prstech až se drobí. A připravíme si piškotové těsto: Z bílků vyšleháme tuhý sníh do kterého zašleháme 130g cukru, jemně zamícháme žloutky a na 2x až 3x přidáme mouku, kterou jemně překládáním zapracujeme do sněhu. Těsto dáme do formy (používám větší skleněnou) uhladíme, posypeme rebarborou a drobenkou, pečeme do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.