Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablkovo vločkový štrúdl

Zpět
  • Autor: oupsniki
  • Doba přípravy (min.): 40
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 5223 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 209, SAFA (g): 9, Cukry (g): 58, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 653 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 3.3, Sacharidy (g): 26.1, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 1.9, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Jednoduše: 2 hrnky vloček (ideální jsou jemné ovesné vločky, já je neměla, tak jsem tyčovým mixérem jemně "rozdrtila" ty klasické), 1/2 hrnku vody, 2 bílé jogurty, 1-2 lžičky medu, větší jablíčko, skořice dle chuti. Vločky zalejeme vodou, přidáme jogurt a med, promícháme. Do vedlejší misky si připravíme na kousky nakrájené jablko a ochutíme ho skořicí. Rozdělíme si těsto na poloviny, první polovinu rozprostřeme na plech, na těsto naklademe jablíčka a vše přikryjeme druhou polovinou těsta. Pečeme při 200°C asi 30 minut. Tento recept jsem odkoukala z facebooku a je fakt super, pokud vás honí mlsná nebo jen tak na snídani.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři