Kategorie receptů
- Autor: misule14
- Doba přípravy (min.): 50
- Uživatelský recept
- Porce: 30.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Jogurt bílý polotučný průměr | 650 |
Tvaroh polotučný průměr | 250 |
Džus z černého rybízu | 250 |
Citronová šťáva | 60 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 300 |
Smetana ke šlehání 33% | 250 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 200 |
Mouka pšeničná hladká | 250 |
Vejce celá průměr | 550 |
Energetická hodnota celkem: 18801 kJ
Bílkoviny (g): 158,
Tuky (g): 168,
Sacharidy (g): 576,
SAFA (g): 95,
Cukry (g): 393,
Vláknina (g): 25,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 627 kJ
Bílkoviny (g): 5.3, Tuky (g): 5.6, Sacharidy (g): 19.2, SAFA (g): 3.2, Cukry (g): 13.1, Vláknina (g): 0.8, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Z bílků (z 10 vajec) ušleháme sníh, žloutky utřeme s cukrem (200 g). Ke žloutkům postupně přimícháme mouku a úplně nakonec jemně vmícháme bílky. Ze směsi upečeme dvě placky, které necháme vychladnout. Na náplň smícháme jogurt rybízovou šťávu, citrónovou šťávu a cukr moučka (75 g), zvlášť vyšleháme tvaroh. 2 balíčky želatinového ztužovače připravíme podle návodu s 200 ml vody. Do ztužovače vmícháme ve dvou fázích jogurtovou směs a tvaroh. Náplň rozetřeme na jeden z korpusů, přiložíme druhý a přitlačíme. Smetanu ušleháme se Smetafixem a vanilínovým cukrem do tuha. Smetanou potřeme vršek moučníku. Vložíme do chladničky.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.