Kategorie receptů
- Autor: shipka45
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Lněné semínko drcené | 50 |
Cibule šalotka | 30 |
Petržel - nať | 15 |
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek) | 150 |
Cuketa | 450 |
Vejce celá průměr | 60 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Česnek | 10 |
Žampiony | 175 |
Syr Pierko | 65 |
ovsené otruby | 30 |
Energetická hodnota celkem: 3290 kJ
Bílkoviny (g): 56,
Tuky (g): 42,
Sacharidy (g): 44,
SAFA (g): 8,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 29,
Sůl (g): 4
Energetická hodnota na 1 porci: 1097 kJ
Bílkoviny (g): 18.7, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 14.7, SAFA (g): 2.7, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 9.7, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
cuketu umyjené, odkrojíme konce, po dlžke rozkrojíme na polovicu, Lyžičkou výškriabeme vnútrajšok cukety a udusíme spolu s cibuľou, cesnákom, pokrájanými šampiňonmi do mäkká. Pridáme zomleté ľanové senmienka, , 2PL ovsených otrúb, 1 vajíčko a nakoniec postrúhaný syr (necháme si ešte cca 3PL na záverečné zapečenie). Osolíme okoreníme , pridáme zelenú vňať. Cuketu naplníme, podlejeme zeleninovým vývarom a dáme zapiecť do rúry. Nakoniec dáme zbytok postrúhaného syru a necháme ho ešte zapiecť do zlatistá na 5-10 minút.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.