Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Banánová placka s ovesnými vločkami a jahodami

Zpět
  • Autor: muriela
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 3560 kJ

Bílkoviny (g): 38, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 118, SAFA (g): 12, Cukry (g): 78, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1187 kJ

Bílkoviny (g): 12.7, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 39.3, SAFA (g): 4, Cukry (g): 26, Vláknina (g): 5.3, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Ovesné vločky zalijeme mlékem a necháme nabobtnat aspoň 1 hodinu (klidně i přes noc). Vejce rozklepneme do misky, přidáme špetku soli a prošleháme metličkou. Vmícháme uleželé vločky a rozmačkané banány. Těsto vlijeme na nepřilnavou pánev, jen lehce potřenou olejem a připravíme jako omeletu. Ještě teplé rozkrojíme na čtvrtiny, na každou dáme asi 100 g jogurtu a bohatě posypeme čerstvým ovocem. Jahody lze nahradit borůvkami, malinami, černým rybízem nebo meruňkami. Můžeme připravit i z polovičního množství pro 2 osoby, případně hotovou placku nechat do druhého dne v ledničce a jíst jako studenou verzi.

Fotografie

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

04. 03. 2015 09:17
Pěkné a není v tom žádný rafinovaný řepný cukr, to se mi líbí :-)
03. 03. 2015 21:31
tak to vypadá vynikájícně....
03. 03. 2015 16:10
Mnam, urcite vyzkousím:-))
12. 12. 2013 18:30
Znám podobné a přidávám do těsta nastrouhanou cuketu. Díky za oživení receptu.
12. 12. 2013 17:27
Varianta, nejlépe v zimním období: do těsta přidáme 2 lžičky mletého zázvoru a špetku skořice. Místo jahod a borůvek můžeme použít mandarinky, ananas nebo hrozno

Naši partneři