Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Dort Pavlova

Zpět
  • Autor: hakykralova
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 7863 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 79, Sacharidy (g): 265, SAFA (g): 54, Cukry (g): 248, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 33.1, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Bílky ušleháme do pevného lesklého sněhu, který dělá špičky. Zašleháme do něj cukr, pak přimícháme škrob a nakonec ocet. Vzniklou hmotu lžící přemístíme na hromádku na plech vyložený papírem na pečení. V hromádce nejprve vyhloubíme lžící "misku" a potom obrácenou stranou lžíce vytváříme po vnějším obvodu strukturu a vytahujeme špičky na horní hraně "misky". Hotový korpus ihned vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, teplotu ihned zmírníme na 120 °C a korpus pomalu sušíme 80 minut (korpus je usušený, když jde snadno odloupnout od papíru na pečení). Smetanu ušleháme do tuha. Jahody omyjeme a překrájíme na poloviny. Upečený korpus necháme vychladnout, opatrně z něj sloupneme pečící papír, naplníme ho šlehačkou a ozdobíme jahodami.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři