Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Domácí celozrnný chleba z kvásku

Zpět
  • Autor: mlha.domodra
  • Doba přípravy (min.): 240
  • Uživatelský recept
  • Porce: 30.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, kmín

Energetická hodnota celkem: 6360 kJ

Bílkoviny (g): 62, Tuky (g): 8, Sacharidy (g): 297, SAFA (g): 2, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 59, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 212 kJ

Bílkoviny (g): 2.1, Tuky (g): 0.3, Sacharidy (g): 9.9, SAFA (g): 0.1, Cukry (g): 0.2, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Smísíme 300g žitného kvásku a 300g celozrnné pšeničné mouky, přidáme 12g soli, 5g kmínu (max.), 250 ml vody a necháme kynout cca 2 - 3 hodiny v ošatce, vyspané žitnou moukou. Po nakynutí upečeme. Sázíme na horký plech, prvních 5 min pečeme na nejvyšší teplotu (před vsazením orosíme vodou), potom cca 35 minut na 220 stupňů. Hotový chleba zní po zaklepání na dno dutě :-)

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 11. 2015 08:41
tak už jsem si to našla na netu
10. 11. 2015 16:47
ten chleba mne zajímá, je zde potřeba skutečně jen 2 druhy mouky a voda??? žádné kvasnice atd? Co to tedy prosím Mlho je ten žitný kvásek, to nějak nahrazuje kvasnice? a jak se to prosím dělá? díky moc!!!

Naši partneři