Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Gnocchi se špenátem,kuřecím masem a smetanou

Zpět
  • Autor: Kyrra
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

tymina,  čerstvá petrželka  sůl,  mletý černý pepř

Energetická hodnota celkem: 8214 kJ

Bílkoviny (g): 144, Tuky (g): 45, Sacharidy (g): 233, SAFA (g): 27, Cukry (g): 20, Vláknina (g): 25, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2054 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 11.3, Sacharidy (g): 58.3, SAFA (g): 6.8, Cukry (g): 5, Vláknina (g): 6.3, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce, slijeme a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme najemno. Přidáme ostatní ingredience - mouku, vejce a bylinky. Tymiánu a muškátového oříšku přidáme podle chuti, ale kořeníme opatrně! Vypracujeme těsto, které se nebude lepit ke stěnám misky. Z těsta uválíme válečky, které nakrájíme na noky. Bramborové noky dáme do osolené vařící vody a vaříme, dokud nevyplavou. Na rozpáleném oleji opečeme kuřecí maso nakrájené na menší kousky, osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek a zalijeme smetanou. Dodáme kukuřici a špenát (množství podle potřeby a chuti), vše společně prohřejeme několik minut. Můžeme přimíchat i hrst nasekané petrželky a strouhaný parmazán. Bramborové noky rozdělíme na talíře a zasypeme směsí kuřecího masa a zeleniny. S těstovinami je tato směs také moc dobrá. Na talíři ozdobíme bramborové noky s kuřecím a špenátem čerstvou petrželkou.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři