Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Musaka

Zpět
  • Autor: olivaoliva
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

Skorice, muskatovy orisek, adzika.

Energetická hodnota celkem: 12131 kJ

Bílkoviny (g): 131, Tuky (g): 111, Sacharidy (g): 343, SAFA (g): 53, Cukry (g): 50, Vláknina (g): 42, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2022 kJ

Bílkoviny (g): 21.8, Tuky (g): 18.5, Sacharidy (g): 57.2, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 8.3, Vláknina (g): 7, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Lilek se nakrájí na plátky, posolí se a nechá se odpocinout/vypotit. Uvaří se brambory ve slupce a nechají se stydnout. Pak se na vetsi panvi nasucho opece mlete maso, vypecený tuk se slije a pouzije na pripravu jisky do besamelu. Do masa se prida nakrajena cibule, nakrajena oloupana rajcata a rajcatovy protlak, podlije se trochou vody, osolí se, okorení a nechá dusit. Ze slitého tuku a hladké mouky se udelá jíska, zalije se mlékem, provarí osolí a do lehce zchladlého besamelu se zaslehá vejce a strouhaný sýr. Do zapékací misy nebo pekácku se naskládají brambory, pokryji se masovou smesi, pak prijde na radu lilek (neopecený, je to hubnoucí recept a lilek je známý svou tukovou nenazraností), pak zase smes, nahoru brambory a uplne navrch besamel. Prikryje se alobalem a pece cca 50 minut. Posledních 10 min. se pece odkryté. Pred podáváním se nechá chvilku (20 minut zchladnout.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři