Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cizrnové karbanátky

Zpět
  • Autor: fonty
  • Uživatelský recept
  • Porce: 3.00

Ingredience

Dochucovadla:

majoránka, pepř a sůl, česnek.

Energetická hodnota celkem: 4590 kJ

Bílkoviny (g): 46, Tuky (g): 54, Sacharidy (g): 105 SAFA (g): 8 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 28 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1530 kJ

Bílkoviny (g): 15.3, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 35 SAFA (g): 2.7 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 9.3 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cizrnu propláchneme, zalijeme čistou vodou a necháme v teple 2 dny bobtnat a klíčit. Denně vodu vyměňujeme. Je-li teplo, tak i dvakrát denně, aby se voda nezačala kazit, což poznáme přičichnutím a také viditelně, protože se pak na hladině tvoří pěna. Cizrnu vaříme odkrytou mírným varem hodně do měkka určitě alespoň jednu hodinu. Uvařenou cizrnu a podušenou slunečnici ponorným mixerem rozmixujeme a přidáme ostatní přísady, vypracujeme tuhé těsto, ukoulíme karboše (obalíme ve strouhance), osmažíme (já dělala v troubě).

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři