Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Křupavá cizrna

Zpět
  • Autor: dajnalka
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 2.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cizrna (v suchém stavu)100
Sůl5

Dochucovadla:

Sůl.

Energetická hodnota celkem: 1450 kJ

Bílkoviny (g): 19, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 55, SAFA (g): 1, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 15, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 725 kJ

Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 27.5, SAFA (g): 0.5, Cukry (g): 5.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Cizrnu den předem namočíme do OSOLENÉ vody.Druhý den slijeme vodu přes cedník a vysypeme na plech vyložený pečícím papírem.Pečeme v troubě 120 C -150 C,až do doby než začne"pukat".Potom troubu vypneme a necháme dosušit.Místo arašídů nebo popkornu.Lze udělat i mastnější alternativu,namočit do neosolené vody druhý den péct v troubě cizrnu pomaštěnou tukem poté posolit.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři