Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jahodové tiramisu

Zpět
  • Autor: alenkaskl
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 11219 kJ

Bílkoviny (g): 44, Tuky (g): 152, Sacharidy (g): 272, SAFA (g): 99, Cukry (g): 183, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1402 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 34, SAFA (g): 12.4, Cukry (g): 22.9, Vláknina (g): 1.4, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Jahody očistíme. Polovinu nakrájíme na plátky, polovinu rozmačkáme se lžící cukru. Philadelphii promícháme s cukrem a zakysanou smetanou, zlehka přidáme ušlehanou smetanu. Na dno formy dáme polovinu piškotů, které zlehka pocákáme dezertním vínem nebo likérem (např. Limoncello), na to polovinu krému, rozmačkané jahody, druhou polovinu piškotů opět pocákáme vínem, dáme zbytek krému. Navrchu ozdobíme plátky jahod.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

26. 06. 2017 09:10
Tohle Tiramisu dělám z polotučného tvaroh utřeného s žloutkem, cukrem a trochtrochu přislazeným bílkovým snéhem. Má tudíž méně Král a vétší obsah bílkovin.
19. 06. 2017 22:56
Tak tohle jahodové tiramisu jsem ještě nevyzkoušela. Ale teď v období jahod, zkusím.

Naši partneři