Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tvarohová bábovička z Apetitu

Zpět
  • Autor: niksy
  • Doba přípravy (min.): 55
  • Uživatelský recept
  • Porce: 15.00

Ingredience

Dochucovadla:

špetka soli, citronová kůra

Energetická hodnota celkem: 6832 kJ

Bílkoviny (g): 109, Tuky (g): 57, Sacharidy (g): 174, SAFA (g): 31, Cukry (g): 24, Vláknina (g): 11, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 455 kJ

Bílkoviny (g): 7.3, Tuky (g): 3.8, Sacharidy (g): 11.6, SAFA (g): 2.1, Cukry (g): 1.6, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

recept z apetita upravený na trošku zdravější verzi /krom té krupičky a másla samozřejmě :-) 1. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, stévii, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně. 2. Do krupičky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky. 3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři