Sledujte nás:

Hovězí plátek přírodní

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 1077 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 4, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 2

Postup přípravy

Opláchnuté díly masa nakrájíme přes vlákno na plátky, mírně naklepeme, blány na okraji nařízneme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na části tuku. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno, mírně osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Měkké plátky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, dobře rozmíhcáme a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Provařenou šťávu procedíme na plátky, podle potřeby přisolíme a znovu krátce povaříme.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 05. 2013 11:44
miluji hovězí
04. 01. 2013 14:06
mňamka

Naši partneři