Kategorie receptů
- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.5 |
Mouka pšeničná bílá průměr | 6 |
Cibule | 25 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Játra hovězí (syrová) | 140 |
Dochucovadla:
sůl, pepř
Energetická hodnota celkem: 1262 kJ
Bílkoviny (g): 28,
Tuky (g): 16,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 2,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Očištěná, v tekoucí vodě opraná játra zbavíme blan. Na tuku osmažíme dorůžova na plátky nakrájenou cibuli a částečně ji zalijeme vodou. Do cibulového základu vložíme připravená, opepřená játra a zvolna dusíme pod poklicí za občasného přelévání vzniklou šťávou doměkka. Dušená játra vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme ji prosátou moukou, mírně osmahneme, rozředíme vodou, rozšleháme a vzniklou omáčku vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme. Při expedici krájíme játra na plátky a přeléváme omáčkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.