Sledujte nás:

Hovězí játra dušená na cibuli

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř

Energetická hodnota celkem: 1262 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 12, SAFA (g): 4, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Očištěná, v tekoucí vodě opraná játra zbavíme blan. Na tuku osmažíme dorůžova na plátky nakrájenou cibuli a částečně ji zalijeme vodou. Do cibulového základu vložíme připravená, opepřená játra a zvolna dusíme pod poklicí za občasného přelévání vzniklou šťávou doměkka. Dušená játra vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zasypeme ji prosátou moukou, mírně osmahneme, rozředíme vodou, rozšleháme a vzniklou omáčku vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme. Při expedici krájíme játra na plátky a přeléváme omáčkou.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři