Kategorie receptů
- Autor: navarak
- Doba přípravy (min.): 180
- Uživatelský recept
- Porce: 127.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vejce celá průměr | 110 |
Sýr polootučný tvrdý 30% průměr | 130 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 200 |
Brambory vařené | 800 |
Salám točený | 700 |
Strouhanka | 20 |
Stella máslová | 10 |
Pór | 460 |
Dochucovadla:
sůl , pepř
Energetická hodnota celkem: 16444 kJ
Bílkoviny (g): 170,
Tuky (g): 251,
Sacharidy (g): 227,
SAFA (g): 118,
Cukry (g): 48,
Vláknina (g): 26,
Sůl (g): 24
Energetická hodnota na 1 porci: 129 kJ
Bílkoviny (g): 1.3, Tuky (g): 2, Sacharidy (g): 1.8, SAFA (g): 0.9, Cukry (g): 0.4, Vláknina (g): 0.2, Sůl (g): 0.2
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve šlupce a nakrájíme na kolečka.Pórek na kolečka a 5 minut vaříme v osolené vodě,aby změkl.Točený salám na kolečka asi 1-2 mm tlusté. Zapékací mísu vymažem máslem a vysypem strouhankou a pokládeme vrstvou brambor.Osolíme a opepříme a klademe pórek a pak salám a opět brambory.Otevřené dáme do předehřáte trouby(asi 230 st.) a připravíme si omáčku. Na ni potřebujem 200 ml mléka dvě vejce a 100 gr nastrouhaného sýra.Vše v misce smícháme a po cca 20-30 minutách zapékání brambor touto směsí polijeme rovnoměrně a dáme zpět do trouby,kde necháme péct do zlatova.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.