Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jablečný koláč

Zpět
  • Autor: terus12
  • Doba přípravy (min.): 120
  • Uživatelský recept
  • Porce: 90.00

Ingredience

Dochucovadla:

pudingový prášek, sůl

Energetická hodnota celkem: 10424 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 442, SAFA (g): 32, Cukry (g): 218, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 116 kJ

Bílkoviny (g): 0.5, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 4.9, SAFA (g): 0.4, Cukry (g): 2.4, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Večer předem namočíme 100 g hrozinek a/nebo sušených brusinek do rumu tak, aby byly sotva ponořené. Do mísy dáme 250 g celozrnné špaldové mouky, přidáme 70 g moučkového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku, špetku soli, 50 g změklého másla a 50 g tvarohu a rozemneme na drobenku. Nakonec zapracujeme jedno vejce a uhněteme hladké těsto, které vtlačíme do vymaštěné koláčové formy, přičemž necháme zvýšené okraje. 800 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek nakrájíme na silnější plátky, smícháme se sáčkem vanilkového cukru, lžičkou skořice, 2 lžícemi vanilkového pudingového prášku a namočenými hrozinkami i s rumem. Jablky naplníme formu s těstem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 50 minut, zakryjeme alobalem a ještě 10 minut dopečeme. Rozmícháme dohladka 100 g bílého jogurtu, 150 g tvarohu a sáček vanilkového cukru. Na talíři každou porci upečeného teplého koláče ozdobíme polévkovou lžící tvarohového krému.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři