Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Jahelník

Zpět
  • Autor: Marcelah
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 11272 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 118, Sacharidy (g): 345, SAFA (g): 17, Cukry (g): 160, Vláknina (g): 40, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1879 kJ

Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 19.7, Sacharidy (g): 57.5, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 26.7, Vláknina (g): 6.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Na sítu spaříme jáhly vařící vodou, prolijeme studenou vodou a v kastrůlku zalijeme 750 ml vody. Vaříme na mírném plamínku asi 20 minut. Potom necháme zchladnout a promícháme s vejci a medem. Polovinu jáhlové kaše rozprostřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, posypeme oloupanými nadrobno nakrájenými jablky, vypeckovanými nakrájenými švestkami a nahrubo nasekanými ořechy, mletým mákem a posypeme skořicí. Zakryjeme druhou polovinou jáhlové kaše a opět poklademe jablky, švestkami, ořechy a posypeme mákem a skořicí. Ve vyhřáté troubě pečeme cca 40 - 45 minut, až povrch zezlátne. Jahelník podáváme horký nebo i vychladlý. Můžeme ozdobit švestkou a lžičkou kysané smetany.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři