Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

špenátová roláda s ricottou

Zpět
  • Autor: folty79
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 1770 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 26, Sacharidy (g): 16, SAFA (g): 12, Cukry (g): 11, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 443 kJ

Bílkoviny (g): 8.3, Tuky (g): 6.5, Sacharidy (g): 4, SAFA (g): 3, Cukry (g): 2.8, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.5

Postup přípravy

Špenát pešlivě opláchneme a otrháme tvrdé stonky.Spaříme jej horkou vodou a scedíme. Listy co nejjemněji nasekáme. Dáme do mísy, ochutíme hořticí a zamícháme do nich žloutky. Z bílků ušleháme sníh a opatně jej vmícháme do špenátu. Plech vyložíme pečícím papírem a ne něj rozetřeme špenátovou směs. Pečeme v troubě vyhřáte na 180°C asi 20 min. Pak necháme korpus vychladnout. Ostraníme papír a na upečené těsto rozetřeme rozmíchaný sýr Ricotta ochucený solí a pepřem. Kurpus svineme do rolády a necháme utzhnout. Nakrájíme a podáváme se zeleninovým salátem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři