Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Kežmarská roštěná

Zpět
  • Autor: LidaZ
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

mletá paprika, sůl a mletý pepř

Energetická hodnota celkem: 5690 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 96, Sacharidy (g): 41, SAFA (g): 35, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1423 kJ

Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 10.3, SAFA (g): 8.8, Cukry (g): 4.8, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3

Postup přípravy

Nakrájená cibulka se nechá zpěnit, na ní se nasype paprika a opeče naklepané maso. Vše se pdlije horkou vodou a nechá dusit. K téměř měkkému masu přidáme rozkrájená rajčata a dodusíme. Maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme. Podáváme s knedlíky či těstovinami, ale je to dobré i s rýží. Pro dietnější jídlo je možno vynechat smetanu. (Za těch 60 minut se to normálně nestihne, to jsem střelila od boku, to jde jedině, když se maso dusí v papiňáku.)

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři