Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

salát z tmavě zelené nebo neloupané červené čočky

Zpět
  • Autor: ditab
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 5.00

Ingredience

Dochucovadla:

Chmeli - suněli mletá směs vonných bylinek z arménské, gruzínské a vůbec zakavkazské kuchyně.(Je součástí směsi koření Adžika). Směs používáme především při nakládání všech typů mas, ale hodí se i na mletá a dušená masa, při přípravě fazolí, omelet, sa

Energetická hodnota celkem: 3917 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 122, SAFA (g): 5, Cukry (g): 30, Vláknina (g): 12, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 783 kJ

Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 24.4, SAFA (g): 1, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.6

Postup přípravy

uvařit čočku s bobkovým listem,(tato odrůda je drobná, nerozvaří se, namáčí se 1 hodinu a vaří 25-30 min), trochu scedit, ne úplně, do vlhké, horké čočky zamíchat kuskus, přikrýt a nechat asi 8 min přikryté odstát. Uvřit vejce natvrdo, pokrájet ostatní ingredience, cibuli doporučuji spařit, zamíchat, konzumovat lze vlažné i studené.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři