Kategorie receptů
- Autor: ditab
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 5.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuskus (v suchém stavu) | 20 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 170 |
Vejce celá průměr | 110 |
Šunka kuřecí průměr | 100 |
Okurka salátová | 143 |
Paprika červená | 55 |
Ocet | 15 |
Cibule | 95 |
Dochucovadla:
Chmeli - suněli mletá směs vonných bylinek z arménské, gruzínské a vůbec zakavkazské kuchyně.(Je součástí směsi koření Adžika). Směs používáme především při nakládání všech typů mas, ale hodí se i na mletá a dušená masa, při přípravě fazolí, omelet, sa
Energetická hodnota celkem: 3917 kJ
Bílkoviny (g): 75,
Tuky (g): 14,
Sacharidy (g): 122,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 30,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 783 kJ
Bílkoviny (g): 15, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 24.4, SAFA (g): 1, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 2.4, Sůl (g): 0.6
Postup přípravy
uvařit čočku s bobkovým listem,(tato odrůda je drobná, nerozvaří se, namáčí se 1 hodinu a vaří 25-30 min), trochu scedit, ne úplně, do vlhké, horké čočky zamíchat kuskus, přikrýt a nechat asi 8 min přikryté odstát. Uvřit vejce natvrdo, pokrájet ostatní ingredience, cibuli doporučuji spařit, zamíchat, konzumovat lze vlažné i studené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.