Kategorie receptů
- Autor: robosova
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Lehká zeleninová polévka
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika bílá | 250 |
Rajčata | 500 |
Petržel - nať | 50 |
Brambory rané | 200 |
Oleje (všechny druhy) | 10 |
Voda | 1200 |
Dochucovadla:
Sůl,pepř,mletá paprika
Energetická hodnota celkem: 1693 kJ
Bílkoviny (g): 13,
Tuky (g): 11,
Sacharidy (g): 63,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 21,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 423 kJ
Bílkoviny (g): 3.3, Tuky (g): 2.8, Sacharidy (g): 15.8, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 5.3, Vláknina (g): 4.5, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Na oleji orestujeme nakrájenou papriku,přidáme oloupaná a nakrájená rajčata,podusíme do změknutí. Přidáme na kostky nakrájené brambory,osolíme,opepříme,zalijeme vodou,necháme vařit.Před dokončením ochutíme mletou paprikou a čerstvou pažitkou nebo petrželkou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.