Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin

Zpět
  • Autor: HankaCh
  • Uživatelský recept
  • Porce: 28.00

Ingredience

Dochucovadla:

do těsta skořice, citronová kůra, vanilka

Energetická hodnota celkem: 12037 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 60, Sacharidy (g): 520, SAFA (g): 36, Cukry (g): 282, Vláknina (g): 55, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 430 kJ

Bílkoviny (g): 1.9, Tuky (g): 2.1, Sacharidy (g): 18.6, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 10.1, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Našleháme med s máslem a žloutkem, postupně zašleháme na jemno nastrouhané brambory, celozrnnou hrubou mouku s práškem do pečiva, 2-3 lžíce mléka a lehce vmícháme sníh ze 2 bílků. koláčovou formu nebo malý pekáček vyložíme pečícím papírem, posypeme třtinovým cuktem a poklademe osminkami jablek těsně vedle sebe, na to navrstvíme těsto a zarovnáme, pečeme při cca 160-170 st. asi 40 minut.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři