Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Tarte tatin

Zpět

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 4225 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 40, Sacharidy (g): 142, SAFA (g): 14, Cukry (g): 53, Vláknina (g): 19, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1056 kJ

Bílkoviny (g): 4.3, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 35.5, SAFA (g): 3.5, Cukry (g): 13.3, Vláknina (g): 4.8, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Do velké mísy přesejte mouku a sůl. Přidejte Heru. Vše zpracujte prsty, dokud směs nebude mít konzistenci podobnou strouhance. Do směsi přidejte žloutek a trochu studené vody (2 – 3 lžičky), vše smíchejte a vypracujte kompaktní těsto. Rukama vypracujte z těsta kouli. Těsto zabalte do potravinové folie a dejte do lednice odpočinout minimálně na půl hodiny. Oloupejte jablka, odstraňte jádřince a rozkrájejte je na čtvrtky. Do pánve dejte Heru a cukr (zvolte pánev hlubokou 25 cm vhodnou do trouby). Rozehřejte Heru a smíchejte ji s cukrem. Do pánve naaranžujte jablka vedle sebe a ujistěte se, že jablka zaplňují všechny mezery. Nezapomeňte, že kousky jablek musí vypadat úhledně hlavně zespodu, protože na závěr koláč vyklopíme z pánve. Jablka vařte 35 – 40 minut, dokud nebudou měkká, caramel světle hnědý a přebytečná tekutina odpařená. Jablka potřete po celém povrchu vzniklým karamelem. Na lehce pomoučněném válu vyválejte těsto do tvaru kruhu (větší než je průměr pánve). Položte těsto na jablka a přitlačte na okraji. Pečte dozlatova 25 – 30 minut. Koláč nechte 2 minuty v pánvi odpočinout a pak ho velmi opatrně vyklopte.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři