Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Focaccia

Zpět
  • Autor: ya.nic
  • Doba přípravy (min.): 150
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná bílá500
Voda čistá400
Droždí21
Sůl5
Olej olivový50

Energetická hodnota celkem: 8991 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 358, SAFA (g): 9, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 20, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 2248 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 89.5, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 2, Vláknina (g): 5, Sůl (g): 0

Postup přípravy

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí 
a s těstem. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 
10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři