Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Pohankový perník

Zpět
  • Autor: lenchov
  • Doba přípravy (min.): 50
  • Uživatelský recept
  • Porce: 12.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, perníkové koření (plná lžička)

Energetická hodnota celkem: 9207 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 75, Sacharidy (g): 308, SAFA (g): 27, Cukry (g): 93, Vláknina (g): 41, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 767 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 6.3, Sacharidy (g): 25.7, SAFA (g): 2.3, Cukry (g): 7.8, Vláknina (g): 3.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Pohanku kroupu (200 g) a pohanku lámanku (100 g) zalijeme půl litrem vroucí lehce osolené vody a necháme cca 20 minut přikrytou změknout. Pak do ní vmícháme všechny ostatní suroviny a vzniklou hustou kaši rozetřeme do dortové formy vymazané máslem a vysypané sezamovými semínky. Pečeme 40 minut při teplotě 180. Podáváme s jogurtem, tvarohem nebo s ovocem.

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři