Kategorie receptů
- Autor: afrais
- Doba přípravy (min.): 20
- STOB recept
- Uživatelský recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mrkev | 140 |
Petržel - kořen | 80 |
Cibule | 90 |
Čočka červená (v suchém stavu) | 120 |
Kečup | 40 |
Olej olivový | 8 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bazaĺka (nebo oregano), petrželka
Energetická hodnota celkem: 2680 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 10,
Sacharidy (g): 102,
SAFA (g): 2,
Cukry (g): 38,
Vláknina (g): 12,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 1340 kJ
Bílkoviny (g): 16.5, Tuky (g): 5, Sacharidy (g): 51, SAFA (g): 1, Cukry (g): 19, Vláknina (g): 6, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Očistíme mrkev a petržel a nastrouháme na tenká kolečka. Dáme vařit do vody, jakmile začne vřít, přidáme červenou čočku. Povaříme cca 12 minut. Slijeme. Na oleji osmahneme cibuli, přidáme čočku se zeleninou a rajčatový kečup nebo hustou passatu a promícháme. Dosolíme, opepřîme, přidáme oregano nebo bazaĺku a petrželku. Podáváme dle libosti s chlebem, masem, vajíčkem...
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.