Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Bezlepkové jablečné sušenky

Zpět
  • Autor: Katulata
  • Doba přípravy (min.): 15
  • Uživatelský recept
  • Porce: 25.00

Ingredience

Dochucovadla:

1/2 lžičky jedlé sody, 1/2 lžičky soli, 1 lžička skořice, 1/4 lžičky muškátového oříšku, 1 lžička guarové gumy

Energetická hodnota celkem: 11267 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 101, Sacharidy (g): 406, SAFA (g): 63, Cukry (g): 151, Vláknina (g): 18, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 451 kJ

Bílkoviny (g): 1.4, Tuky (g): 4, Sacharidy (g): 16.2, SAFA (g): 2.5, Cukry (g): 6, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Nachystáme si všechny sypké ingredience a smícháme je dohromady. V jiné nádobě si ušleháme dohromady změklé máslo, med a cukr. Do sladkého másla přimícháme kousky jablek a nasypeme sypkou část a zpracujeme dohromady do jedné velké hroudy (podle potřeby můžeme přilít trochu mléka), kterou pak pomocí váhy rozdělíme na 25 stejných 30g hroudiček, které vytvarujeme do sušenky, dáme na pečící papír a pečeme asi 10minut při 190°C. Sušenky po vytáhnutí z trouby jsou měkké, necháme je na plechu vychladnout a ony trochu ztvrdnou :-) Přeji vám silnou vůli ať je nesníte všechny najednou :-D

Fotografie

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 11. 2013 13:22
Krotím se krotím :-) jsou fakt vynikající!!!
31. 10. 2013 15:29
Marti, zkus, nebudeš litovat!
31. 10. 2013 15:25
zkusím, sušenky a koláčky s vločkami teď u nás frčí :)
31. 10. 2013 14:54
to věřím!!! musí to být mňamka :)
31. 10. 2013 14:47
tohle prostě stojí za hřích!!!

Naši partneři