Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Panenka na žampionech

Zpět
  • Autor: Aurinath
  • Doba přípravy (min.): 30
  • Uživatelský recept
  • Porce: 4.00

Ingredience

Dochucovadla:

pepř, sůl

Energetická hodnota celkem: 5307 kJ

Bílkoviny (g): 168, Tuky (g): 58, Sacharidy (g): 22, SAFA (g): 20, Cukry (g): 10, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1327 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 14.5, Sacharidy (g): 5.5, SAFA (g): 5, Cukry (g): 2.5, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0.8

Postup přípravy

Panenku posypeme pepřem z obou stran a necháme chvíli odležet. V pánvičce rozpálíme olej, přidáme cibuli na kostičky a smažíme dorůžova. Přidáme na kostičky pokrájené a důkladně omyté žampiony, podlijeme vodou a dusíme cca 10 minut do změknutí.Přidáme rozdrobený masox podle chuti, zahustíme jíškou a stáhneme z plotny. Na rozpálenou teflonovou pánev dáme panenku a opékáme dokud nemá křupavou krustu(nejdříve rychle, aby se zatáhla a nebyla suchá a poté 2 minuty na mírném plameni. Nandáme na talíř, osolíme, přidáme omáčku a kdo chce dá si přílohu, jakou uzná za vhodnou (brambory, hranolky, krokety apod.). Příloha není nutná.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři