Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Mrkvová buchta

Zpět
  • Autor: .lelinka.
  • Doba přípravy (min.): 20
  • Uživatelský recept
  • Porce: 8.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 5086 kJ

Bílkoviny (g): 41, Tuky (g): 72, Sacharidy (g): 99, SAFA (g): 15, Cukry (g): 87, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 636 kJ

Bílkoviny (g): 5.1, Tuky (g): 9, Sacharidy (g): 12.4, SAFA (g): 1.9, Cukry (g): 10.9, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nasucho opražíme 100 g lískových oříšků, odrhneme je v prstech ze slupky a nastrouháme nebo pomeleme. V míse ušleháme do pěny 80 g třtinového cukru a 4 žloutky. Nastrouháme 120 g mrkve na jemném struhadle, 4 bílky ušleháme do tuhého sněhu. Do žloutkové pěny postupně vmícháme oříšky, mrkev i sníh. Pečeme na 150 stupňů 30 minut. Vychladlý koláč ocukrujeme.

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 03. 2016 20:01
Toje dost dobrý recept, mám taky ale ten Váš má méně KJ.
11. 02. 2014 08:45
Děkujíííí :-) Měla bych zase zalézt do kuchyně a něco nového spáchat :-)
07. 02. 2014 21:00
Výborná :o))
31. 01. 2014 20:03
Jéééé tohle mne opravdu těší :-) jsem fakt ráda, že chutná
31. 01. 2014 19:47
tak vyzkoušelo a neodolala jsem a zkusila už dnes kousek a je to luxusní. Jako tak jemné křehká buchta, no jako překvapilo mě to, nikdy jsem nic podobného nedělala a myslím si, že toto nebylo naposled co jsem jí pekla. Je fakt super a mňamka. Ted místo lískových ořechů jsem použila vlašské, ale myslím si, že to ničemu nevadilo. FAKT DOPORUČUJI! snad stihnu ráno buchtu vyfotit.:) díky za super recept
29. 01. 2014 13:56
Vyzkoušete vyzkoušete :-) pak chci vědět zda chutnalo :-)
29. 01. 2014 09:35
to vypadá dobře, určitě vyzkouším ;)
29. 01. 2014 09:31
Jé, to bych si dala :-)
29. 01. 2014 09:28
Vypadá to moc dobře :-))
29. 01. 2014 07:54
Dik, to vypada dobre.
29. 01. 2014 07:47
GabrielaC paráda o víkendu udělám také muffiny :)
28. 01. 2014 11:52
.lelinka. : mě ten recept vyšel přesně na formu - 12 muffinů :)
22. 01. 2014 13:52
super recept:)
20. 01. 2014 21:22
Já jsem vyměnila oříšky za ovesný vločky a bylo to taky super:-) právě mě taky napadly ty muffinky,protože mám velkou formu a bylo to nízký.Ale jinak mňamka,díky za receptík!!
20. 01. 2014 21:12
Jéé vidíš to mne nenapadlo udělat to jako muffiny :-) jak moc plné jsi to dávala?
18. 01. 2014 19:32
Tak jsem recept dnes upekla. Je to vážně dobré! Lehká dobrotka vhodná i pro celiatiky. :)
Já to teda pekla v mufinové formě, ale to výsledek neovlivnilo. Díky za tip:)
10. 01. 2014 08:26
Už mi psalo pár kuchařek a chválily tak snad budete také schválit :-)
09. 01. 2014 11:12
Díky, musím vyzkoušet.. vypada to výborně :-)
08. 01. 2014 12:51
to by mohlo chutnat dětem, takové zdravé mlsání :)
06. 01. 2014 17:40
Sanny přesně tak je to zvláštní, ale je to sakra dobré :-)
06. 01. 2014 17:33
Jé :) U nás se na pout pečou tradiční mrkvance a těch bych se ujedla. Ale když to řeknu někomu, kdo bydlí dál, tak se diví - mrkev v buchtě? To nemůže být dobrý... Ale jak ochutná, rychle změní názor :D
06. 01. 2014 17:23
Jéé tak to jsem ráda, že chutnalo :-) to mne těší :-)
06. 01. 2014 17:21
Mrkvová buchta je skvělá,mám sice podobný recept ale navíc je tam celozrná mouka,táto je lehčí.
06. 01. 2014 17:14
Už máme upečeno:-))))) Je to moc dobré, manžel ani nepoznal, že je tam mrkev. Pražené oříšky tomu dají skvělou chuť. A necukrovala jsem ji, je to zbytečné. Díky !!!!!
06. 01. 2014 16:51
CcLuln - děkujííí :-)
06. 01. 2014 14:20
Adept na vítěze! :)
05. 01. 2014 20:04
Už mám nakoupené suroviny a zítra jdu na to :-))))
05. 01. 2014 09:10
Tak co už jste některá pekla?
04. 01. 2014 18:01
Tak to určitě udělám. Jen musím koupit mrkev. Příští sobotu máme oslavu tak všechny překvapím :-))))))))))
04. 01. 2014 15:29
Já to peču ve formě na koláče .. taková ta nízká kulata
04. 01. 2014 14:12
Vypadá to velmi dobře vyzkouším :) Jen se chci zeptat v jaké formě to pečete? Děkuji :)
04. 01. 2014 13:34
jdu koupit mrkev a prubuju
04. 01. 2014 10:58
Ještě rada tu mrkev je lepší natrouhat na hrubo pak bude ta buchta tak nadýchaná :-) jednou jsem ji rozemlela v mixéru a buchta byla malinká :-)
04. 01. 2014 10:52
To musím vyzkoušet! vypadá hodně jedle:-)
04. 01. 2014 10:49
Ano je to bez mouky a strašně rychlé a dobré :-) pak mi napište jak Vám to chutnalo :-)
04. 01. 2014 10:05
Vypadá to moc zajímavě :-) Určitě vyzkouším :-) Díky za tip!
04. 01. 2014 09:47
Určitě vyzkouším :-)
04. 01. 2014 08:14
To je i bezlepkové - vyzkouším!
03. 01. 2014 21:47
Bez mouky, to může být zajímavé, vyzkouším.
03. 01. 2014 21:44
Upekla jsem ho na jednu oslavu a nejvíc ho jedli chlapi .-) byl hned pryč :-)
03. 01. 2014 21:38
Možná je to recept, který mnoho let sháním. Jedla jsem mrkvový dortíček politý čokoládou a byly v něm ořechy. Byl vynikající. Určitě ho zkusím. Děkuji :-)))

Naši partneři