Kategorie receptů
- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.6 |
Smetana na vaření 10 % tuku průměr | 40 |
Víno bílé suché | 10 |
Cukr průměr | 2 |
Hořčice plnotučná | 2 |
Mouka pšeničná hladká | 10 |
Citrony | 10 |
Ocet | 5 |
Petržel - kořen | 5 |
Mrkev | 5 |
Celer - bulva | 5 |
Cibule | 10 |
Olej běžný (průměr) | 10 |
Slanina anglická | 15 |
Srnčí kýta (syrová) | 140 |
Dochucovadla:
sůl, pepř celý, bobkový list, nové koření
Energetická hodnota celkem: 1629 kJ
Bílkoviny (g): 33,
Tuky (g): 21,
Sacharidy (g): 16,
SAFA (g): 7,
Cukry (g): 6,
Vláknina (g): 2,
Sůl (g): 3
Postup přípravy
Vykostěné maso odblaníme, opláchneme, protkneme proužky slaniny, mírně osolíme, stáhneme motouzem, opečeme krátce asi na 1/3 dávky tuku a vyjmeme. K tuku od opékání přidáme další 1/3 dávky tuku, na ní osmahneme dorůžova na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, zastříkneme trochou vody a octa, přidáme pečlivě omytý na plátky nakrájený citron, koření, vložíme opečené maso a dusíme téměř doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou připravenou ze zbylé dávky tuku a prosáté mouky, pečlivě rozšleháme, rozředíme částečně vodou a za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. Asi v polovině varu přidáme hořčici a cukr a omáčku podle potřeby dosolíme a zjemníme bílým vínem a smetanou a po převaření ji procedíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.