Sledujte nás:

Srnčí ragú na víně

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, pepř celý, bobkový list, nové koření

Energetická hodnota celkem: 1316 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 13, Sacharidy (g): 21, SAFA (g): 2, Cukry (g): 13, Vláknina (g): 1, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnuté maso nakrájíme na kousky průměrně po 25 g. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájené na plátky osmahneme s cukrem na polovině dávky tuku do nazlátlé barvy, přidáme rajčatový protlak, trochu vody, sůl, divoké koření, trochu octa, pečlivě omytý a na plátky nakrájený citron a uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme maso a dusíme za občasného promíchání téměř doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylé poloviny tuku a prosáté mouky, rozředíme vodou, rozšleháme a za občasného míchání vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu omáčku dochutíme povidly, džemem a vínem, podle potřeby přisolíme, přecedíme ji na maso a znovu krátce povaříme.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři