Sledujte nás:

Chlupaté knedlíky se zelím

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 2236 kJ

Bílkoviny (g): 12, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 87, SAFA (g): 7, Cukry (g): 12, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 3

Postup přípravy

Opláchnuté brambory nastrouháme na jemném struhadle, necháme ustát a vodu scedíme. Vařené oloupané brambory nastrouháme a přidáme k syrovým bramborám. Do směsi dáme vejce, sůl, prosátou hrubou mouku a dobře promícháme. Z těsta vykrajujeme polévkovou lžící noky, zavařujeme je do vařící osolené vody a zvolna vaříme asi 10-12 minut doměkka. Kysané zelí zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Měkké zelí zahustíme cibulí osmaženou na části tuku a zaprášenou prosátou hladkou moukou, podusíme a dochutíme cukrem. Vařené chlupaté knedlíky promícháme s upraveným zelím a při podávání přelijeme rozehřátým tukem.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

20. 05. 2012 12:08
Není vůbec nutné zelí zahušťovat, tím nám odpadne polovina tuku a hl.mouka. Pokud použijeme nízkokalorické sladidlo odpadnou joulíky i v dávce cukru.:)

Naši partneři