Sledujte nás:

Švestkové knedlíky tvarohové

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 3278 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 114, SAFA (g): 11, Cukry (g): 45, Vláknina (g): 9, Sůl (g): 1

Postup přípravy

Změklé máslo vyšleháme, přidáme k němu vejce, sůl, prolisovaný měkký tvaroh a větší část mléka. Směs pečlivě rozmícháme, přidáme prosátou mouku, přilijeme zbytek mléka a zpracujeme vláčné těsto. Těsto vyválíme na tenčí plát, nakrájíme na čtverce 4x4 cm, na ně naklademe opláchnuté a otřené švestky a pečlivě zabalíme knedlíky. Knedlíky vkládáme do vařící, mírně osolené vody a zvolna vaříme. Při expedici posypeme okapané knedlíky jemně nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 05. 2012 16:49
A co je to jedna porce? Můžu si vzít menší množství.
14. 05. 2012 16:48
Napište komentář...
11. 04. 2012 19:42
Napište komentář...
11. 04. 2012 19:41
No moc dietni to neni:-)
10. 01. 2012 21:20
VÝBORNÉ JE SYPAT MLETÝM MÁKEM

Naši partneři