Kategorie receptů
- Autor: muriela
- Uživatelský recept
- Porce: 41.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Máslo čerstvé | 130 |
Vlašské ořechy | 60 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 60 |
Mouka pšeničná bílá | 200 |
Vejce celá průměr | 45 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 10 |
Smetana ke šlehání 31% | 266 |
Kaštany ledové | 66 |
Čokoláda na vaření průměr | 50 |
Dochucovadla:
skořice
Energetická hodnota celkem: 15769 kJ
Bílkoviny (g): 49,
Tuky (g): 271,
Sacharidy (g): 276,
SAFA (g): 160,
Cukry (g): 122,
Vláknina (g): 16,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 385 kJ
Bílkoviny (g): 1.2, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 6.7, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Nejprve zpracujeme těsto:8 dkg másla 6 dkg ořechů 6 dkg cukru 20 dkg hl. mouky 1 malé vejce Skořice, mléko. Těsto necháme rozležet v chladu do druhého dne. Vyválíme tenký plát - vykrájíme obdélníky cca 4x6 cm, podélně spojíme do tvaru trubičky s pomocí trubičkových formiček, 1 konec formičky necháme koukat. Pečeme 11 min na 180°C. Druhý den trubičky smočíme v rozpuštěné čokoládě s trochou másla. Uvaříme pařížskou šlehačku: ve šlehačce rozpustíme ledové kaštany (převaříme) ... hmotu necháme v chladu do druhého dne - pak vyšleháme na nejvyšší stupeň do tuha a plníme do trubiček. Dáme rozležet do chladu.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.