Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cukroví - pařížské trubičky

Zpět
  • Autor: muriela
  • Uživatelský recept
  • Porce: 41.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice

Energetická hodnota celkem: 15769 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 271, Sacharidy (g): 276, SAFA (g): 160, Cukry (g): 122, Vláknina (g): 16, Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 385 kJ

Bílkoviny (g): 1.2, Tuky (g): 6.6, Sacharidy (g): 6.7, SAFA (g): 3.9, Cukry (g): 3, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Nejprve zpracujeme těsto:8 dkg másla 6 dkg ořechů 6 dkg cukru 20 dkg hl. mouky 1 malé vejce Skořice, mléko. Těsto necháme rozležet v chladu do druhého dne. Vyválíme tenký plát - vykrájíme obdélníky cca 4x6 cm, podélně spojíme do tvaru trubičky s pomocí trubičkových formiček, 1 konec formičky necháme koukat. Pečeme 11 min na 180°C. Druhý den trubičky smočíme v rozpuštěné čokoládě s trochou másla. Uvaříme pařížskou šlehačku: ve šlehačce rozpustíme ledové kaštany (převaříme) ... hmotu necháme v chladu do druhého dne - pak vyšleháme na nejvyšší stupeň do tuha a plníme do trubiček. Dáme rozležet do chladu.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři