Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Cukroví - Mozartovy koule

Zpět
  • Autor: muriela
  • Uživatelský recept
  • Porce: 43.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 14031 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 220, Sacharidy (g): 272, SAFA (g): 66, Cukry (g): 240, Vláknina (g): 32, Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 326 kJ

Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 6.3, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 5.6, Vláknina (g): 0.7, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Pistáciová hmota: 100 g pistácie nepražené, nesolené 75 g cukr 1 lžička rumu Mandlová hmota: 200g mandle loupané 150g cukr 2 lžice vody trochu másla, aby drželo pohromadě(12g). Hned po vytvoření těst vymodelujeme zelené kuličky cca 1 cm, pak tvarujeme bílé kuličky, cca 1,5-2cm, ty zploštíme a obalíme jimi zelené kuličky. Nakonec namočíme do rozpuštěné čokolády s máslem (45g čokolády a 45 g másla). Dáme ztuhnout do chladna. Nemusí se rozležet. Pozn.: ohledně cukru je lepší použít cukr krupici, mandlové těsto se lépe tvaruje a dají se vytvarovat i menší kuličky, při použití moučkového cukru se těsto láme a rychle tvrdne, pak není tvárné - zřejmě díky přidanému škrobu) ... ze stejného množství těsta při použití cukru moučka jsem vyrobila 24 kuliček, letos jsem dala cukr krupici a kuliček mám 43 - viz druhý obrázek.

Fotografie

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři