Sledujte nás:

Jablka v županu

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice mletá

Energetická hodnota celkem: 1438 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 8, Cukry (g): 32, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na tenčí plát a rozkrájíme jej na čtverce podle velikosti jablek. Na ně položíme oloupaná, jádřinců zbavená jablka, posypeme je směsí moučkového cukru se skořicí a do otvoru po jádřincích nasypeme zbylý cukr se skořicí a přebrané, opláchnuté a spařené rozinky. Růžky těsta potřeme rozmícháným vejcem a přeložíme je přes jablka. Zabalená jablka potřeme opět rozmíchaným vejcem a upečeme v horké troubě dozlatova. Upečená jablka ještě zatepla posypeme prosátým cukrem a ihned expedujeme.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

23. 01. 2012 17:23
toto som robievala doma aj pred dietou :D ale nedavala som tam tolko cukru, len jeden skoricovy cukor a bud pomlete vlašske orechy alebo hrozienka
10. 01. 2012 21:12
DOBRÉ JAKO ŠTRŮDL PO JADŘINCÍCH BYCH DALA RYBÍZOVOU MARMELÁDU:-)

Naši partneři