Sledujte nás:

Jablkový závin z listového těsta

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

skořice mletá

Energetická hodnota celkem: 1429 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 42, SAFA (g): 8, Cukry (g): 31, Vláknina (g): 2, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na tenčí plát obdélníkového tvaru, 15-20 cm široký. Středem plátu nasypeme po celé délce strouhanku, naklademe oloupaná, jádřinců zbavená a na tenčí plátky nakrájená jablka a posypeme je směsí krupicového cukru se skořicí a opláchnutými, spařenými rozinkami. Jeden podélný okraj těsta přeložíme částečně přes náplň a potřeme rozmíchaným vejcem, druhý okraj přeložíme stejným způsobem a krátké okraje závinu stiskneme, aby šťáva z jablek během pečení nevytékala. Jablkový závin na povrchu potřeme zbylým rozmíchaným vejcem a upečeme v horké troubě dozlatova. Upečený závin nakrájíme na jednotlivé porce a posypeme prosátým cukrem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

02. 05. 2012 17:05
Přesně tak si dělám dle paní ,azuzak" už roky sama pro sebe štrůdl....jablíčka jsou sladké sama o sobě......zbytek rodince přidám trošku cukru a všem vždy chutná:-)
19. 02. 2012 09:15
Používám listové těstona pečícím papíru, protože je rozválené stejnoměrně a tenké. Místo strouhanky a rozinek - ovesné vločky neslazené s ovocem, ořechy a semínky.Cukr pak není třeba žádný. Oceňují to i milovníci sladkého, kteří tvrdili, ýe by to bez cukru nejedli :-)
10. 01. 2012 21:10
ŠTRŮDL KLASIKA DOBRÝ A JEDNODUCHÝ

Naši partneři