Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Vánoční podkova z kapra

Zpět
  • Autor: Vinstr
  • Doba přípravy (min.): 11
  • Uživatelský recept
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Kapr200
Olej olivový5
Citronová šťáva5

Dochucovadla:

sůl,pepř,sypaný česnek

Energetická hodnota celkem: 1251 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 0, SAFA (g): 4, Cukry (g): 0, Vláknina (g): 0, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Z čerstvého kapra dělám nejraději podkovu. Podkovu dělám 2 cm! silnou, aby se krásně propekla a zároveň zůstala šťavnatá. Nejprve ji namarinuji citronem, solí a nechám chvíli odležet v lednici. Pak osuším papírovým ubrouskem, dám pepř z mlýnku, hodně sypkého česneku položím na horkou pánev, na jejíž dno jsem rozetřel 1 lžíci oliv. oleje. Peču 3 min. po každý straně jen tolik, aby byla podkova dobře propečená a šťavnatá. Odstavím, přikryji pánev poklicí, nechám 5 min. dojít. Podávám s lehkým zeleninovým džuvečem, nebo kouskem celozrného chleba. V této úpravě podle mého kapřík předčí i lososa.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři