Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Houbový kuba

Zpět
  • Autor: Helipa
  • Doba přípravy (min.): 45
  • Uživatelský recept
  • Porce: 127.00

Ingredience

Energetická hodnota celkem: 8712 kJ

Bílkoviny (g): 110, Tuky (g): 72, Sacharidy (g): 250, SAFA (g): 38, Cukry (g): 16, Vláknina (g): 36, Sůl (g): 6

Energetická hodnota na 1 porci: 69 kJ

Bílkoviny (g): 0.9, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 2, SAFA (g): 0.3, Cukry (g): 0.1, Vláknina (g): 0.3, Sůl (g): 0

Postup přípravy

4 hrsti ječných krup namočit přes noc, druhý den slít a uvařit do poloměkka bez soli. 2 větší cibule nakrájet na měsíčky, osmahnout na olivovém oleji či sádle, postupně přidat 1,5 lžičky soli, 2 lžičky drceného kmínu, 3 lžičky majoránky, přidat i na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, asi 100g. Přidat houby buď sušené nebo zmražené měkké druhy. Celé restovat 15 min. Pak smíchat směs s kroupami a nastrouhaným eidamem 200 g a dát do vymaštěné zapékací misky. Zapékat na 180°C 30 min. Výborné s kyselým okurkem.

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři